Ресторан “Оцет”

Рік:
2018
Локація:
Львів, пл. Ринок, 25
Площа:
370 м. кв.
Автор:
Андрій Асанов - архітектор, Тарас Сало - архітектор, Лілія Степа - дизайнер, Олександр Друк - дизайнер, Олександр, Черниш - інженер конструктор, Христина Пилюх - куратор проекту
Фото:
Андрій Авдєєнко

Архітектура закладу вертикальна. Є три рівні, які між собою в діалозі. Три локації другого світла, та сходів роблять комунікацію динамічною. Складність завдання полягала в тому, що стан конструкцій перших поверхів був близьким до аварійного, а підвальний був взагалі непридатний до експлуатації. Тому перший рік було потрачено на порятунок існуючого стану.

Концепція закладу полягала в тому, щоб такий кулінарний інгредієнт з історією, як оцет розповів про себе в різних рецептах страв, а також за допомогою оцтової карти. Коли прийшла така думка, то для нас самих було відкриттям, що різновидів оцтів є не менше ніж вина. Оскільки часу для ідей було достатньо, ми не відмовили собі в задоволенні втілити власні ідеї світильників, меблів та предметів інтер’єру, застосовуючи авторські техніки роботи із металом, деревом та склом. Наприклад центральна люстра і композиція локальних світильників у підвальному поверсі із бетонними плафонами по наших ескізах втілив талановитий львівський хендмейдер Богдан Прохасько, його майстерні належать також світильники із дерев’яними плафонами. Гута Тараса Дзиндри доповнила інтер’єр авторськими світильниками із скла, а також заповнили стіну оцтовими пляшками. Кераміст Назар Біда виконав умивальники. Ігор Лупул із своєю командою металістів втілив елементи інтер‘єру та сходи із живописного гарячокатаного металу. Столи, крісла та дивани неменшої виконавчої складності виконала меблева майстерня “Грасон”. Із приємністю треба зазначити, що серед авторських робіт почесне місце зайняли крісла українського бренду “FAINA” від дизайнера Вікторія Якуша.

Загалом ми ставили пепед собою завдання не нашкодити і відкрити об‘єкт у своєму первинному вигляді, наскільки це було можливо, для відвідувачів. Власне тому в інтер‘єрі так багато уваги до автентики.